Általános Szerződési Feltételek

Kérjük Önt, hogy az Általános Szerződési Feltételeket szíveskedjen rendelés előtt elolvasni, mert megrendelésével egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti és elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, továbbá tudomásul veszi, hogy rendelése fizetési kötelezettséggel jár. Amennyiben Ön nem ért egyet a jelen ÁSZF tartalmával, úgy nem jogosult a rendelés leadására.
A továbbiakban részletezett Általános Szerződési Feltételek kizárólag az egymással szerződésben lévő felekre vonatkozik. Az Általános Szerződési Feltételeket kizárólag írásban lehet módosítani.

A hp-design.hu fenntartja a jogot, hogy a feltételeket egyoldalúan módosítsa.

Minden megrendelésre a leadás napján érvényben levő Általános Szerződési Feltételek érvényesek.

 

>Távszerződés és cégadatok>

> Adatok 

Cégnév/név:                                 Gubek Gábor e.v.
Székhely:                                        2217 Gomba, Rákóczi Ferenc utca 68.
Adószám:                                       66282772-1-33
Kibocsájtó cégbíróság:            Pest Megyei Bíróság, mint Cégbíróság
Ügyfélszolgálat e-mail:             info@hp-design.hu
Tel:                                                      36-20/968-7115

A tárhelyszolgáltató adatai:

Cégnév:                                           Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.
Székhely:                                         1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14            
Postacím:                                        1538 Budapest, Pf.: 510.
Telefonszám:                                +36 1 789-2-789
E-mail:                                              support@tarhely.eu

>A szerződés nyelve: magyar

>Szerződés tárgya: a hp-design weboldal (tulajdonosa Gubek Gábor e.v., továbbiakban "Eladó") által eladásra kínált árucikkek. Az árucikkekre jellemző tulajdonságok a weboldalon az árucikk bővebb információ menüpont alatt található.

>Távollévők közötti szerződés jön létre a Megrendelő/Vevő (továbbiakban: "Vevő") és a hp-design.hu honlapot üzemeltető Gubek Gábor e.v., mint Eladó (Székhely: 2217 Gomba, Rákóczi Ferenc u..68., adószám: 66282772-1-33) között a megrendelés kitöltésével, elküldésével a 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet alapján.

>Eladó kötelességei: Az Eladó köteles a Vevő által megrendelt terméke(ke)t elérhetővé tenni, illetve eljuttatni a Vevő által előre meghatározott címre a szintén a Vevő által kiválasztott fizetési feltételek mellett (átutalás, vagy átvételkor történő fizetés).

>Vevő kötelességei: A Vevő köteles az általa megrendelt terméke(ke)t átvenni és kifizetni az általa előre meghatározott módon (átutalás, átvételkor történő fizetés) és címen, amely a vásárláskor a megrendelő lapon és az eladó által e-mailben küldött visszaigazolásban szerepelt (amely a termék szállítási költségét is tartalmazza).

*Amennyiben a megrendelés teljesítése akadályokba ütközne, az Eladó köteles a Vevőt a tényről haladéktalanul a Vevő által megadott telefonszámon vagy email címen tájékoztatni.

>Az esetleges jogviták elbírálására felek a Monor Városi Bíróság illetékességét kötik ki.

>A weboldalon található termékekre, telefonon vagy emailben leadott rendelések a ráutaló magatartás útján leadott szerződéskötésnek minősülnek. Az Eladó a szerződés teljesítésekor számlát állít ki, amelyet a Vevő által megadott e-mail címre - a csomag feladásával egy időben- elektronikus úton megküld a Vevő részére. A 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet értelmében Gubek Gábor e.v. köteles gondoskodni arról, hogy a Vevő a szerződési nyilatkozatának megtételekor kifejezetten tudomásul vegye, hogy nyilatkozata fizetési kötelezettséget von maga után.

*A szerződés a ráutaló magatartással történő létrejöttére való tekintettel,-megrendelés, visszaigazolás, végszámla- megkötött szerződés nem minősül írásos szerződésnek, így az Eladó azt nem iktatja, illetve később nem lesz hozzáférhető.

>A jelen szerződésben nem határozott kérdésekben a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet szabályai az irányadóak.

 

>Megrendelés>

A termék(ek) megrendelésének menete a hp-design.hu oldalon:

- érdeklődés menüpont alatt érdeklődhet kötöttségek nélkül;

-emailen, telefonon, facebook üzeneten keresztül megbeszélt, leadott rendelés után kitöltött megrendelő lap visszaküldésével a szerződés létre jön az Eladó és Vevő között (lásd. fent részletesen leírva)

*Az Eladó köteles a Vevő részére a megrendelést késedelem nélkül (48 órán belül) visszaigazolni. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a Megrendelőt nem köti a megrendelése és nem köteles a kiszállított terméket átvenni.

 

  >Szállítási és fizetési mód>

A Vevőnek minden esetben meg kell adnia a szállítási adatait.

>Szállítás módja

A szállítás területe: Magyarország, az MPL Futárszolgálattal történik.

 A szállítással kapcsolatos adatfeldolgozó adatai:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:+36-1-7678200

Az adatfeldolgozó e-mail címe: ugyfelszolgalat@posta.hu

>Szállítási módok

1.  Személyes átvétellel

A megrendelt áru átvehető személyesen, megbeszélt időben, a vállalkozás telephelyén:

Gubek Gábor e.v. 2217 Gomba, Rákóczi Ferenc utca 68.

Fizetés: helyszínen, készpénzben.

2. Csomag házhoz kézbesítése

Az MPL Futárszolgálat a csomagot a megadott szállítási címre kézbesíti.

Házhoz kézbesített küldemények szállítási költsége, előre utalás esetén: 990.-Ft

Utánvétes fizetés díja a szállítási díjon felül: 300.- Ft (990.- szállítás + 300.- utánvét = 1290 Ft)

Terjedelmes és/vagy törékeny csomag esetén: az alapdíj díj +75 %-a kerül felszámításra: 1730.-

A feltüntetett szállítási díjak ÁFÁ-val értendők.

*Át nem vett, visszaküldött csomagok, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

 

>Fizetési módok>

1. Utánvéttel a csomag átvételekor

A csomag átvételekor a Vevő készpénzben vagy bankkártyával kifizeti a csomag értékét a futárnak.

Az utánvétes fizetés díja a szállítási díjon (990.-) felül: +300.- Ft (1290.-)

2. Banki előreutalással

A Vevő előre átutalja az áru értékét és a szállítási díjat

Kérjük, utaláskor tüntessék fel a rendelésszámot, és a vevő nevét, helységnevet a gyorsabb ügyintézés érdekében.

*A csomag, az összeg beérkezését követően kerül kiszállításra.

 

>Szállítási határidő>

A rendeléstől számítva általában 3-6 munkanap a szállítás a raktáron lévő termékek esetén. Amennyiben a termék nincs raktáron, akkor a Vevőt erről értesítem az elérhetőségei egyikén, majd mihamarabb elkészítem/beszerzem és postázom.

Mivel egyedi kérések alapján megrendelt termékekről van szó, így egy –egy darab elkészítésének ideje függ az aktuális megrendelések számától, illetve az alapanyag beszerzésének idejétől is. Ennek ideje minimum 2 hét.
Az időpontra történő szállítás kérését, kérem jelezze napra pontosan. Ennek hiányában reklamációt nem fogadok el! Amennyiben ez nem teljesíthető, a vevőnek jogában áll a rendeléstől elállni.

A csomagot átvételkor meg kell vizsgálni a csomagolást és amennyiben sérülés tapasztalható rajta, azonnal jelezni kell a postán. Előtte azonban célszerű felvenni a kapcsolatot az eladóval, hogy biztosan így kell e kinéznie a terméknek, mivel kézimunkával készített termékek, ezért eltérhetnek az eredeti képen lévő terméktől.

A szállítás folyamán bekövetkezett sérülésért a szállító cég vállal felelősséget. A hp-design.hu ebben az esetben a szállításból eredő károkért nem vállal felelősséget!

 

> A honlapon szereplő árak>

A weboldalon szereplő árak magyar forintban megadott bruttó árak és kizárólag az áru ellenértékét tartalmazzák, tehát nem tartalmazzák a szállítás költségét.

A szállítási költségről előzetesen tájékozódhat a >Szállítási és fizetési mód> pont alatt, valamint a sikeres megrendelés esetén e-mailben is tájékoztatást küldök.

A hp-design.hu fenntartja a jogot az árváltoztatásra. Már leadott megrendelésekre a leadás pillanatában érvényes árak érvényesek.

A szállítás folyamán bekövetkezett sérülésért a szállító cég (MPL) vállal felelősséget.

 

>Reklamáció és sérült termékek kezelése>

Amennyiben a megrendelt termék sérülten/törötten érkezik meg Önhöz, úgy kérem, vegye fel velem a kapcsolatot elérhetőségem bármelyikén. Ezután a kiküldött csomaggal és minden tartozékával (csomagolóanyag, tömőanyag stb.) fáradjon be panasztételre a legközelebbi postahivatalba. Ott a hivatali dolgozók kötelesek felvenni egy jegyzőkönyvet a szállítás során megsérült/eltörött termékről. A jegyzőkönyv felvételére 3 munkanap áll rendelkezésére. A Vevőnek a jegyzőkönyvben jelezni kell, hogy a teljes kártérítési összegről lemond a cég javára. Csak ebben az esetben tudom rendezni a kárösszeget Önnek. Ezután, kérjük, hogy a jegyzőkönyv saját példányát, és a sérült termékről készült fotót (akár telefonnal lefotózva vagy beszkennelve) juttassa el hozzánk az info@hp-design e-mail címre, hogy reklamációját kezelni tudjam.

Amint a kért dokumentum beérkezett hozzánk és amennyiben van még raktáron a megrendelt termékből, azt újból kiküldöm. Ha ez a termék elfogyott vagy nem tudom már beszerezni, elkészíteni, úgy a kifizetett vételárat visszautalom a Vevő bankszámlaszámára.

 

> Elállási jog >

A Vevő a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján jogosult az áru átvételét követő 14 napon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben Gubek Gábor e.v. köteles a Vevő által kifizetett teljes összeget haladéktalanul, de legkésőbb a Vevőelállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríteni, (ideértve a kiszállítás költségét is, amennyiben előre utalásos fizetés történt).

*Az elállási jog hiányáról szóló előzetes tájékoztatás 

Amennyiben az Eladó az elállási vagy felmondási jogra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének nem tesz eleget, úgy az elállási vagy felmondási idő 12 hónappal meghosszabbodik. Ha az Eladó a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, úgy az elállásra vagy felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.

 

>Elállási jog gyakorlásának a menete 

A Vevő a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Amennyiben a Vevő élni kíván az elállási joggal úgy köteles az elállási szándékát tartalmazó elállási nyilatkozatot elküldeni Gubek Gábor e.v. elérhetőségeinek egyikére:

Postázási cím:                      2217 Gomba, Rákóczi Ferenc u.68.
Email cím:                               info@hp-design.hu

Ebből a célból a Vevő felhasználhatja az elállási nyilatkozat-mintát is, melyet megtalál itt a lap alján. Vevő határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mailen keresztül történő értesítés esetén az e-mail küldésének idejét tudom figyelembe venni.

A Vevő elállás esetén köteles a megrendelt terméket Gubek Gábor e.v. címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket (tehát nem kell megérkezni 14 napon belül).

A Megrendelő/Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket, kivéve ha az Eladó vállalja ennek a költségét. A Vevőt ezen felül más költség nem terheli.

 Az Eladó jogosult a Vevő által kifizetett teljes összeg visszafizetését mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Vevő nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.

A Vevőt terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározottak szerint gyakorolja.

*Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darabnak kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a vevő az elállási joggal.

 

>A Vevőt megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek 

A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1)-nek alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát az alábbi esetben:

- Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

 

>Panaszkezelés>

A weboldal által forgalmazott termékkel kapcsolatos panaszukat e-mailben és postai úton is benyújthatják a webáruház üzemeltetője részére. Az eladó az e-mailen vagy postai úton érkezett panaszra köteles érdemben írásban válaszolni és 25 napon belül a vásárló részére elküldeni.

Amennyiben az eladó a vásárló által megfogalmazott panaszt nem tartja jogosnak úgy azt köteles megindokolni és a vásárló részére írásban elküldeni, továbbá köteles írásban tájékoztatást adni, a vásárló részére, hogy panaszának jellege szerint, mely panaszügyintézési lehetőségek állnak rendelkezésére. Az eladó köteles megadni a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti illetékes békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét

Az eladó a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni.

A Vevő a termékeimmel kapcsolatos panaszait a fent található elérhetőségek bármelyikén megteheti.

 


>Elállási / Felmondási nyilatkozat minta>

A fogyasztó az alábbi elállási minta kitöltésével és elérhetőségemre történő visszajuttatásával is gyakorolhatja az elállási jogát (csak a szerződéstől való elállási/ felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

 

Címzett:

Cím:

 

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Termék/ek neve/i:

 


Szerződéskötés időpontja / átvétel időpontja:
A fogyasztó(k) neve:


A fogyasztó(k) címe:

 


A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

 

Kelt: ....................................